Regional DUS-festival på Teater Innlandet

Regional DUS-festival på Teater Innlandet

Helgen 23.-24. mars blir det teaterfestival for og med ungdom på Teater Innlandet i Hamar. Da arrangeres den regionale DUS-festivalen for Hedmark og Oppland!

DUS – Den unge scenen er et landsdekkende ungdomsteaterprosjekt som ble opprettet i 2004. Målet er å stimulere produksjonen av og heve nivået på ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom, og som så fremføres av ungdom mellom 13 og 19 år. I år er det åttende gang DUS arrangeres.

Ungdom i alderen 13 til 19 år lager forestillinger basert på nyskrevne tekster og konsepter laget for aldersgruppa. Siden oppstarten har DUS fått fram 42 nye tekster og konsepter. Ca. 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene i hver runde.

I Hedmark og Oppland deltar i år Hamar barne- og ungdomsteater, KAT Ungdomsteater fra Kongsvinger, Freidige Frøkner fra Ringebu kulturskole, Teatergruppa ved Lillehammer kulturskole, Prosjektteateret fra Gjøvik, Ungdomsteateret ved Stange kulturskole og 1. klasse drama ved Hadeland videregående skole.
Alle forestillingene blir vurdert av et faglig råd, og etter den regionale festivalen vil en av gruppene bli invitert til å delta på den nasjonale festivalen på Det Norske Teatret 9.-11. mai.

PROGRAM:

Lørdag 23. mars
kl. 11:00: 1. klasse drama Hadeland videregående skole: Lik meg
kl. 13:00: Stange kulturskole: Det store klassepesten
kl. 15:00: Freidige Frøkner: Blanke ark: Var det Jens, sa du?
kl. 17:00: KAT ungdomsteater: Blanke ark: Jævla homo! Jævla hore!

Søndag 24. mars
kl. 10:30: Prosjektteateret: Blanke ark: Carte Blanche
kl. 12:30: Lillehammer kulturskole: Blanke ark: EXO
Kl. 14:00: Hamar barne- og ungdomsteater: Blanke ark: Grenser/Respekt

Les mer om gruppene her!


Tittel
Innhold