Pippi Langstrømpe

Verdens sterkeste har vært på en fantastisk turné i Innlandet! I perioden 24. januar til 3. mars spilte Pippi Langstrømpe for stort sett fulle hus, til strålende anmeldelser fra presse og publikum.

Pippi tok med Tommy og Annika på sine eventyrlige påfunn og satte Innlandet på hodet... Både tyver, politi og fru Prysselius ble satt ettertrykkelig på plass. Gubben og herr Nilsson var selvfølgelig også med! Og herr Nilsson kan danse!

MED: Sofie Bjerketvedt - Pippi Langstrømpe Anne Bolette Stang Eng - Annika Knut Erik Engemoen – Tommy Janka Stensvold Henriksen – Fru Prysselius Tom Styve – Mart'nsjef, Kling m.m. Sten Bjørge Skaslien Hansrud - Sterke Adolf, Klang m.m John Nyutstumo – Dunder-Karlsson, Pippis Pappa, lærer m.m. Anne Nyutstumo – Blom, Marianne (Tommy og Annikas mamma), sjørøver
AV: Regissør: Arvid Ones Scenograf og kostymedesigner: Kristin Bengtson Hagen Koreografi: Belinda Braza
ANMELDELSER: Østlendingen, Brynhild M. B. Møllersen: "Bergtok små og store"
"Søndag kveld festet verdens sterkeste jente og vennene hennes grepet på små og store i Elverum i en ellevill, leken og levende versjon"
"Vennskap og varme, fantastisk sang, ellevill humor og enda villere dans og akrobatinnslag"

"Sofie ER Pippi, og gjør en fenomenal innsats"..."Gode prestasjoner hele vegen gjør at de som har billetter bare kan glede seg. Ingen er som Pippi!"

Hadeland, John Erik Thorgersen: "Sterk og energisk Pippi"
"Teater Innlandet serverte en forrykende Pippi-forestilling i Hadeland kultursal som traff både store og små"..."Pippi spilles av Sofie Bjerketvedt, og hun gjør en fantastisk og svært troverdig innsats som Pippi."... "Gjennom gode skuespillerprestasjoner, forrykende danseinnslag og mye bra sang blir det hele en helstøpt forestilling som passer både for små og store."

Oppland Arbeiderblad, Frode Hermanrud: "Teater Innlandet med fresh Pippi Langstrømpe -Nypoppa Pippi"

"Teater Innlandet treffer blink på alle punkter med sin store produksjon som hadde première på Lillehammer i går kveld"..."Tjuvraddene Blom og Dunder i John og Anne Nyutstumos skikkelser, opptrer som fetterne til Tramteatrets Randi og Ronny. Kling og Klang er tydeligvis utskremt fra Skotterud i Hedmark, for det er «gærgætt» og «gærartig» alt de foretar seg. På toppen av dette hele snakker sjørøverkaptein Langstrømpe bred hedmarksdialekt noe som også er med å sette en ekstra morsom spiss på forestillingen." ..."ikke minst gjør
Janka Stensvold Henriksen en formidabel jobb som den snerpete Fru Prysselius. Men forestillingen tilhører Sofie Bjerketvedt – verdens beste Pippi."

Hamar Arbeiderblad, Unni Kristiansen: "Teater Innlandet med herlig Pippi-forestilling - Viltert i Villa Villekulla"

"Sofie Bjerketvedt oppfylte alle våre krav til Pippi Langstrømpe, rampete og snill, sterk og varm."..."Teater Innlandet har laget en forrykende forestilling, helt uten dødpunkter. Om jeg skulle gitt Teater Innlandets Pippi-forestilling et terningkast, ville terningen landet på en sekser. Helt klart. Latteren satt løst i Maihaugsalen på premieren, vi storkoste oss."..."Janka Stensvold Henriksen var ubetalelig i rollen som fru Prysselius, som konstant var på randen av sammenbrudd på grunn av Pippis påfunn." Les hele anmeldelsen her

Gudbrandsdølen Dagningen: Fredrik Grønningsæter: "Anarkistisk krafttak"

"En berikelse for teaterverden..."..."Ungene fryder seg"..."Scenografien er elegant løst" ..."Det er mange kostelige passasjer. Politikonstablene Kling og Klang, med umiskjennelig karikert Hedmarksdialekt, leverer en brilliant slapstick-sekvens. Lillehamringen Tom Styve gjør en formidabel jobb som idioten i radarparet."..."Barna rundt meg storkoste seg, og skuespillerne imponerte"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold