Jeg er Robin Hood

Robin (12) er rasende. Livet er urettferdig om dagen, så han bestemmer seg for å ordne opp. Han rømmer til Sherwoodskogen og inn i Robin Hoods verden.

Den sjarmerende Robin Hood og hans fredløse venner tar lover og regler i egne hender, og kjemper mot overmakta på eventyrlig vis. Det blir sang, musikk og heftige krumspring når sagnet om Robin Hood vises på kulturhus i Innlandet høsten 2016.
#jegerrobinhood #hellerfredløsennpingle

Jeg er Robin Hood ble nominert til Musikkteaterprisen for "Årets musikkteater-forestilling" 2016, og til Heddaprisen 2017 for "Beste barneforestilling".
Forestilingen var på turné i Innlandet høsten 2016.

MED: Skuespillere: Henrik Hoff Vaagen, Ane Ulimoen Øverli, Marit Synnøve Berg, Yngve Berven, Jacob Vigeland, Ghopi Prabaharan, Knut Erik Engemoen og Tom Styve
AV: Morten Joachim og Line Hofoss Holm Regi: Morten Joachim Komponist: Torbjørn Dyrud Scenografi og kostymedesign: Kristin Bengtson Scenekampinstruktør: Eugenio «Keno» Morales Lysdesign: Kåre Nordseth Maske: Marie-Therese Cappello
PASSER FOR: Familieforestilling fra 6 år
BILLETTER: Kr. 250,- eks. avg. Hos oss får voksne billetter til barnepris!
ANMELDELSER: Dagbladet - Lillian Bikset: Legenden om Robin Hood møter nåtidsvirkelighet
"Kristin Bengtson, som har ansvar for både scenografi og kostymedesign, har gitt et digert tre en sentral plassering, et tre skuespillerne underveis klatrer og leker i, og skyter piler mot. All handling skjer i dette rommet, både den virkelighetsnære og den eventyrlige. Dette er et smart valg, for også historiefortellingen i «Jeg er Robin Hood» veksler lett og utvunget mellom virkelighetsnivået og fantasiparallellen."

"Samspillet mellom de skuespillerne som spiller barn og unge, Vaagen, Engemoen, Øverli, Styve og Vigeland - er preget av troverdig direkte, åpent kroppsspråk. Mellom de fleste av dem ligger der trygt formidlet og voksende varme."

"Kampscener, koreografert av Eugenio «Keno» Morales, er lekne og livlige."

"Alt i alt er «Jeg er Robin Hood» en tekst og en teaterproduksjon som viser stor innsikt i og forståelse for virkningene av utrygge hjemmeliv."

"Morten Joachim, som regisserer, og som sammen med Line Hofoss Holm har skrevet teksten, klarer igjen å gjøre det sammensatte og vanskelige både underholdende og lett tilgjengelig."

Klassekampen - Amund Grimstad: Ein uvanleg realistisk versjon av «Robin Hood»
"Regissør Morten Joachim og Line Hofoss Holm har skrive ein heilt annleis og djupt realistisk historie om Robin Hood, ei opprørsk og ganske politisk forteljing om at mot urettvise er det rett, ja nærast ein plikt, å gjere opprør."

"Slik tas barneteatret til nye nivå, og det er symptomatisk at ein lukkeleg slutt også får ein vond bismak"

"Scenografien er enkel og effektiv, for dette skal på turné. Saman med framifrå lyssetting gir det akkurat dei assosiasjonane vi treng."

"Dei ni på scena spelar eit tjuetals ulike roller, men ein skulle tru ensemblet var tre gongar så stort."

Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: Lekende god Robin Hood
"ideen er kløktig, formen er tiltalende, med gjennomarbeidet koreografi, funksjonell scenografi, kostymer som tar oss rett inn i eventyret og ikke minst lekne skuespillere i god fysisk form."

"Et typisk familiestykke som også er fornøyelig og har et klart budskap til voksne."

"Handlingen (to timer inkl.pause) beveger seg med glidende overganger mellom eventyret og virkeligheten. Når det er som mest dystert og stillestående, forløses det i smektende sanger og dramatiske kampscener. Feiende flott!"

Oppland Arbeiderblad - Hans Olav Granheim: Treffsikker Robin Hood
"Fart, spenning, heftige slåsskamper og dueller, med stokker og ikke sverd denne gang, Stokkeduellen mellom Robin og Lillejohn er med, det er også prins Johans forræderiske bueskytterkonkurranse."

"..de lystige menn i Sherwood klatrer i trær og smetter ut og inn av huler, stjeler snop på slottskjøkkenet og i det hele tatt viser seg som en gjeng med action."

"Musikken er en sak for seg. Torbjørn Dyrud har laget musikk som treffer handlingen like bra som Robin treffer med pilene. Litt skummelt når dette passer, kjappe toner til duellene og ballader når hovedpersonene lar det som skjer, gli over i verseform."

Hamar Arbeiderblad - Kristian Einang: Annerledes Robin Hood godt mottatt
"..gjennom effektive virkemidler forvandles scenen raskt til Sherwoodskogen anno 1200-tallet."

"..slik veksler «Jeg er Robin Hood» i tid og rom, og resultatet er et moderne og grovalvorlig familiedrama fortalt som et fartsfylt, energisk og spennende eventyr."

"Det er et særdeles vågalt fortellergrep i en familieforestilling, men i dette tilfellet oppleves allikevel grepet, og den påfølgende effekten, som positivt. "

"..i en moderne og igjenkjennbar setting får man budskapet plantet i trynet, og på den måten har regissør Morten Joachim lykkes med sine fortellergrep."
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold