Inntrengerne

Thomas og Line er unge. Forelsket. Men så skal Thomas reise til Afghanistan.
Sorgen over adskillelsen starter før han reiser.
Thomas kommer uskadet hjem igjen. Alt er som før og ingenting blir noen gang slik det var.

Inntrengerne handler om de kampene som utkjempes på innsida. Hos soldaten og hos den som blir igjen hjemme.
Hvordan måles de menneskelige kostnadene ved en krig?

Siste forestilling spilles som en del av Ropert, les mer og bestill billetter HER

MED: Skuespillere: Jo Adrian Haavind, Ester Grenersen og Duc Mai-The
AV: Mikkel Bugge. Regi: Gard Eidsvold Scenografi: Kristin Bengtson Komponist: Fredrik Baden Lysdesign: Olav Nordhagen Dramaturg: Kai Johnsen
BILLETTER: Kr. 270,- eks. avgift. Forsvarspris kr. 150,- eks avgift. Gruppepris til fem eller flere i følge.
ANMELDELSER: Oppland Arbeiderblad - Tanja Elisabeth Caldecourt: I krig og kjærlighet
"Et mesterlig manus og en nyansert forestilling om elefanten i rommet, krigere og de som elsker dem"
"Duc Mai-The leverer en sterk prestasjon som Ahmed, selve personifiseringen av Afghanistan"
"Forestillingens bragd, er at den treffer både veteraner, pårørende og fredsaktivister, ved at det viser virkelighetens komplekser"

Dagbladet - Lillian Bikset: Viktig virkelighet
"Teater Innlandets «Inntrengerne» er vesentlig, virkelighetstro teater om de krigsskader som rammer hjemmefronten."

"Mikkel Bugges tekst og Gard Eidsvolds regi klargjør hvor frustrerende motsetningsfylt livet kan være, for de mennesker som skal veksle mellom krig som hverdag og hverdag som fred. ... I slike liv finnes ikke enkle løsninger, og det later heller ikke «Inntrengerne» som om det gjør. I stedet bygger den forståelse for situasjonene, gjennom talende, velvalgte detaljer, fulle av troverdighet og gjenkjennelighet, men uten klisjeer."

Glåmdalen - Kjersti Røe. Ga innsikt i en krigsvirkelighet
"...sterkt og modig teater om et vanskelig tema"
"Se stykket! Både for den gode teateropplevelsens skyld, men også fordi forestillingen utforsker hvordan krig trenger inn og forandrer på ulike vis livene til de involverte"
"Scenografien tilfører spillet en viktig dimensjon. Den brukes aktivt og forsterker historien."

Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: "Sterkt om soldatene og dem som blir igjen"
"Det vil ikke forundre denne anmelderen om stykket blir nominert til Heddaprisen når den tid kommer. Det profesjonelle teatret for Oppland og Hedmark viser ikke bare at det er liv laga, men at det er levende, aktuelt, modig og med stor vilje til så vel kreativitet som å tilføre scenen mer enn blott til lyst.

Med «Inntrengerne» har teatret våget seg nesten bokstavelig inn i et minefelt. De har med betydelig dyktighet og åpenhet gått fordomsfrie inn i de norske militære og ofte USA-initierte utenlandsoperasjonene, i dette tilfellet Afghanistan. Ikke først og fremst for å mene noe for eller imot norsk tilstedeværelse, men for å dykke ned i menneskene."

"Stykket greier å være vart og nært nok til at handlingen berører. Det har dessuten også høy nok temperatur og tempo til at de rusker i oss uansett hvilke symp- og antipatier, hvilke fordommer og hvilke kunnskaper vi måtte ha når vi setter oss i salen."
"Ypperlig regiarbeid"..."Det stråler tett samarbeid og stor gjensidig forståelse mellom ham (regissør Gard Eidsvold), scenografen, skuespillerne og manusforfatteren. Flere løsninger er geniale"
"Nåtid og fortid går hånd i hånd. De sceniske skriftene mellom Afghanistan og her hjemme er løst forbilledlig. Lys og lyd er effektfulle, og aktørene drar oss som ser på inn i manesjen i et stykke der dilemma er sentralt. "

"...meget severdig drama"


Hamar Arbeiderblad - Remi Laakso: "Hardtslående!"
"Teater Innlandet har trukket en udetonert bombe opp på scenen. Inntrengerne er her. Hardtslående og plagsom."

"...de tre på scena henter oss inn med en gang. ... Manus, planen, castingen og rigget er godt; soldatens iver og kall, kjærestens fortvilelse - og spesielt er tolken Ahmed, som en levende minnebrikke, et godt grep"


Østlendingen - Brynhild Marit Møllersen: "Trenger langt inn"
"Sterkt om krigens spor"
"...hvordan har de det egentlig, de som er nærmere merket av en krig enn oss andre? Det gir Mikkel Bugge et meget sterkt og meningsfylt innblikk i gjennom Teater Innlandets "Inntrengerne"."
"Kulissene er enkle, men effektive. Skuespillerprestasjonene imponerende sterke."
"Forestillingen gir et viktig bidrag til å prøve å forstå, stille spørsmål og tenke på en hverdag som angår svært mange i Hedmark. Med denne forestillingen viser Teater Innlandet hvor aktuelle og nytenkende de er. Fortsett slik!"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold