Teaterhøsten er lansert!

Teatersjef Janne Langaas, Hedda Gabler-regissør Lars Erik Holter og Helle Haugsgjerd. Illustrasjonen bak er laget av scenograf Bård Thorbjørnsen

Teater Innlandet presenterte høstens repertoar på dagens pressekonferanse i Teater Innlandet prøvesal, Hamar kulturhus. Pressen fikk møte teatersjef Janne Langaas, i tillegg til scenekunstnere tilknyttet flere av forestillingene som kommer denne høsten.

Alfred Hitchcock's The 39 Steps med premiere 27. august, les mer her: The 39 Steps

Hedda Gabler av Henrik Ibsen
En språklig modernisert utgave av Ibsens klassiker har premiere i Hadeland kultursal 24. september. Regi og bearbeiding av manus ved Lars Erik Holter. Forestillingen spilles på kulturhusturné i Hedmark og Oppland 24. september – 28. oktober 2015.
Medvirkende:
Skuespillere: Herman Bernhoft, Helle Haugsgjerd, Duc Mai-The og Åsmund Brede Eike. Scenograf og kostymedesigner: Bård Thorbjørnsen
Mer informasjon om Hedda Gabler kommer snart!

Østenfor sol og vestenfor måne - Produksjonen Østenfor sol og vestenfor måne er en del av det europeiske samarbeidsprosjektet «Comparing several Puppet Theatre Dramatizations of a Norwegian Folk-tale», som i fjor ble tildelt i overkant av 1 mill. kroner fra det tsjekkiske kulturutvekslingsprogrammet gjennom EØS-midlene. Prosjektet er et samarbeid mellom Teater Innlandet, de tsjekkiske teaterkompaniene Divadlo ANPU og Buchty a loutky, islandske Bernd Ogrodnik og The National Information and Consulting Centre for Culture i Tsjekkia. Teater Innlandet er én av 13 norske kulturaktører som ble tildelt midler fra det tsjekkiske kulturutvekslingsprogrammet. Østenfor sol og vestenfor måne er et samarbeid med figurteaterkompaniet Divadlo ANPU i Praha. Prøvene vil finne sted i Praha med Tsjekkia-premiere i midten av juni. Til høsten er forestillingen klar for grendehusturné i Innlandet. Medvirkende: Helena Klarén og Henrik Slåen, Lillehammer.

Seminarium#5 - 27.-29. november inviterer vi publikum til å oppleve og å få innblikk i hvordan ulike dansekunstnere nærmer seg temaet «Handling og bevegelse, dramaturgi og dans». Dette er femte del av totalt seks i kunstprosjektet Seminarium hvor dansekunstnere inviteres til å vise og reflektere over eget arbeid med og for et publikum på en scene. Til nå har prosjektet gjestet Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø, og denne femte gangen har turen kommet til Hamar. Hvert sted har sitt eget tema og sin egen gruppe med medvirkende. Kunstnerisk prosjektansvarlig er Dansedyrkerne ved Snelle Hall, Sidsel Pape, Per Roar Øren og Kristine Karåla Øren. Sted: Teater Innlandet scene, Hamar kulturhus.

Kandisia- Co-produksjon med Flaatenbjørk kompani. Kandisia problematiserer norsk asylpolitikk og setter søkelys på asylbarnas situasjon i Norge i dag. Forestillingen skal ut på skoleturné og spilles for elever fra 1. – 4. klasse.

7 minutter over tolv - Co-produksjon med Det Stille Teateret. Forestillingen er basert på ungdomsromanen Monsteret kommer, skrevet av Patrick Ness. Den skal ut på skoleturné høsten 2015.

Blådansen - John Nyutstumo presenterer Vidar Sandbeck gjennom sin tolkning av hans tekster, dikt og personlige møter. Denne forestillingen kan bestilles av bibliotek og Den kulturelle spaserstokken fra august 2015.

Disse spilles i allerede i mai:

Bukkene Bruse vender tilbake Men Bukkene Bruse vender tilbake også i høst, da først og fremst i barnehager, les mer her

Mitt liv som Elsa

Kinder K


Her er høsten!
Tittel
Innhold