Høsten er lansert!

"Jeg er Robin Hood" - her ved regissør og manusforfatter Morten Joachim, komponist Torbjørn Dyrud og skuespiller Ane Øverli

Her er høstprogrammet fra Teater Innlandet!

Jeg er Robin Hood - heller fredløs enn pingle
Den kjente historien om Robin Hood får en vri når regissør og manusforfatter Morten Joachim lager familieforestillingen og høstens storsatsing. Her møter vi Robin på 12, som er rasende. Livet er urettferdig om dagen, så han bestemmer seg for å ordne opp. Han rømmer til Sherwoodskogen og inn i Robin Hoods verden. Les mer om Jeg er Robin Hood her.

Rekyl - Når krigen slår tilbake
Dronepiloten i George Brants forestilling setter søkelyset på moderne krigføring når Teater Innlandet samarbeider med Franzisca Aarflot Produksjoner og Nordland teater om Rekyl. Les mer om forestillingen her

Et juleeventyr
Teater Grimsborken er co-produsent på Et juleeventyr av Charles Dickens, dramatisert av Peder Opstad. Forestillingen skal på grendehusturné før jul. Mange i Innlandet kjenner Teater Grimsborken fra Vesleblakken, som snart er spilt 300 ganger. Et juleeventyr blir en musikalsk og leken forestilling med et sting av alvor, regissert av Øystein Brager. På scenen står Peder Opstad, Markus Tønseth og Ingebjørg Buen. Iver Bjurgren fra Lillehammer er musikalsk ansvarlig.

TILT og Promise of Departure
Panta Rei Danseteater vil involvere svært mange barn og unge i Innlandet med TILT. TILT skal besøke og sette farge på seks kommuner, og målet er at så mange som mulig skal danse! I Innlandet er det Stange, Sand, Gausdal, Tynset, Fagernes og Raufoss som får besøk. Med på turen er også danseforestillingen Promise of Departure, som skal spilles på grendehus. Panta Rei Danseteater er kjent for å skape entusiasme rundt dans, og i fjor deltok ca. 2000 barn og unge i Østfold, og omtrent 30000 publikummere var vitne til dans på torg, i parker, på fotballkamper, gjennom kortfilmer, utstillinger og håndverk, alt sammen støttet av Sparebankfondet.

Med dagens lansering åpnet også Sparebanken Hedmarks billettfond. Denne høsten kan man søke om fribilletter til Rekyl, Jeg er Robin Hood, Promise of Departure og Et juleeventyr, og søknadsfristen er 25. august. Les mer om billettfondet her

Blådansen skal ut på ny turné i høst. Forestillingen er et uformelt møte med Vidar Sandbeck. Skuespiller John Nyutstumo forteller om livet til denne lune, allsidige karen. Vi får også høre strofer fra hans betydelige forfatterskap, krydret med Johns egne møter med Sandbeck.
Historien starter i forrige århundre: «Da jordmora kom, var je født» og avsluttes med Menuett i mai «…noe av det likeste je har laga». Velkommen til en trivelig time med fortelling, sang, kaffe og biteti. Blådansen kan bestilles av bibliotek, Den kulturelle spaserstokken og ulike foreninger, samt spilles som åpne forestillinger.

Alle trenger
et spark i sjelen!
BILDER / FILM:
Tittel
Innhold