Presentasjon av teaterhøsten 2014

Teatersjef Janne Langaas

Teater Innlandet presenterte høstens repertoar på dagens pressekonferanse i Kulturhuset Banken, Lillehammer. Pressen fikk møte en entusiastisk teatersjef Janne Langaas, i tillegg til scenekunstnere tilknyttet flere av forestillingene som kommer denne høsten.
I tillegg til egne presentasjoner av Inntrengerne og Ropert ble følgende forestillinger omtalt:

Gruffalo – Gruffalo er en barnebok skrevet av Julia Donaldson og illustrert av Axel Scheffler. Boken ble utgitt i England i 1999 og forteller historien om en mus sin ferd på leting etter en nøtt i en mørk skog. Boka har solgt over 10,5 millioner eksemplarer og har vunnet flere priser for barnelitteratur. Den er også dramatisert. Teater Innlandet har fått de norske rettighetene, og setter opp Gruffalo-historien som figurteater. Målgruppen er barn mellom 3 og 7 år, -en familieklassiker. Regi: Espen Dekko. Forestillingen hadde premiere 6. juni i fjor, og har til nå spilt over hundre forestillinger, i nær sagt alle regionens kommuner. Turneen fortsetter med åpne forestillinger og barnehageforestillinger.

Drømmecontainer’n – Teater Innlandets gule container var på tur i Oppland og Hedmark i fjor høst, på en såkalt «GulTur». «20 kroner - 15 minutter - en gåtefull opplevelse. Du har tid. Du har råd. Bare gjør det!» sa vi, og mer enn tusen mennesker lot seg lokke. Spilles denne gang i samarbeid med Peer Gynt-stevnet på Vinstra 1. og 2. august. Co-produksjon med Franzisca Aarflot Produksjoner.

Vesleblakken – Husker du Vesleblakken? Historien om hesten som dør, men redder vesle Johannes' liv ved å ta seg helt ut på ferden etter doktoren. Historien appellerer til barnet i oss alle. For de som har levd en stund vekker Vesleblakken minner fra barndommen, mens ungene får oppleve en spennende historie fra gamledager. Vesleblakken hadde premiere i november 2012, og vil fortsette med flere forestillinger i Innlandet før jul. Forestillingen er en co-produksjon med Teater Grimsborken.

Skaff meg en synder - Bli med tilbake til 50-tallet og Prøysen i spennende innpakning! Her følger du ungdommene Ragna, Ingeborg, Pær og Hjalmar på svette danselokaler. Det blir tvilsomme måneskinnsturer, hembrent og dagen derpå. Skaff meg en synder gir deg ungdomstidas drømmer, lidenskap og sterke følelser – på godt og vondt. Forestillingen er basert på noveller og viser av Alf Prøysen. Med Kristine Welde Tranås, Anne Bolette Stang Eng, Ole Christian Gullvåg og Tom Styve. Musikere Vidar Ytre-Arne og Truls Hannemyr. Forestillingen hadde premiere i september 2012, og legger til høsten ut på ny turné i Innlandet, samt tre forestillinger på Det Norske Teatret.

Tittel
Innhold