Teater Innlandet til Ibsenfestivalen!

Foto: Gisle Bjørneby

Nationaltheatret og Ibsenfestivalen slapp i dag sitt festivalprogram, og Teater Innlandet kan stolt fortelle at vi skal spille Hedda Gabler 16. og 17. september på Torshovteatret.

Teatersjef ved Teater Innlandet, Janne Langaas uttaler: «At en så prestisjetung festival som Ibsenfestivalen har valgt å invitere et av landets regionteatre er ikke daglig kost. Det er en stor fjær i hatten for oss. Hedda Gabler er en forestilling vi er veldig stolte av. Nå gleder vi oss til høstens ekstraordinære begivenhet, og håper publikum fra regionen tar turen til Torshov sammen med oss. Vi er også veldig takknemlige og glade for at vi har fått med oss Sparebanken Hedmark som samarbeidspartner på vår ferd til Oslo med Hedda Gabler

Om lag 4200 publikummere så forestillingen da den turnerte i Innlandet høsten 2015, og pressen sa blant annet dette:
Klassekampen, IdaLou Larsen: «Uten dødpunkter… Fra første øyeblikk føres vi inn i en medrivende virkelighet… Et vellykket forsøk på å trenge inn i psyken til en skakkjørt og ondsinnet kvinne…»
Dagbladet, Lillian Bikset: «Terningkast 5… Nyansert nærbilde… Lars Erik Holters versjon av «Hedda Gabler» er psykologisk sterk, innsiktsfull og klar…»
Hamar Arbeiderblad, Kristian Einang: «Man kan spørre seg om Ibsens mesterverk fra 1890 fremdeles er aktuelt den dag i dag. Teater Innlandets oppsetting av «Hedda Gabler» svarer et rungende ja… Hedda både gir deg frysninger og fremkaller latteren…»

Gjenopptakelsen av forestillingen er støttet av Sparebanken Hedmark

Les mer om forestillingen her

Hedda Gabler skal til Oslo
BILDER / FILM:
Tittel
Innhold