Hallum og Nærum er nominert til Ibsenprisen

Hallum og Nærum er nominert til Ibsenprisen

De nominerte til Ibsenprisen 2018 er offentliggjort, og to av de tre nominerte manuskriptene er skrevet for Teater Innlandet. Knut Nærum er nominert for KORPS og M.H. Hallum er nominert for Solveigs 2. sang som er en co-produksjon med NRK Radioteatret.

Den nasjonale Ibsenprisen er landets eneste dramatikkpris. Den ble opprettet av Skien kommune og delt ut første gang i 1986. Ibsenprisen tildeles en dramatisk tekst som i løpet av siste kalenderår har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater. I begrunnelsen fra juryen heter det at de har lest 50 manuskripter i vidt ulike sjangre, fra helaftens skuespill til enaktere.

- Bredden er for tiden stor, og nyskrevet, norsk dramatikk av høy kvalitet er for tiden å se på scener over hele landet. Og bak de tre nominerte scenetekstene står tre formsterke dramatikere hvis dramatiske forfatterskap har utviklet seg og modnet over flere år. Tekstene utmerker seg på ulikt vis, men et fellestrekk ved dem er at de alle er svært godt dramaturgisk konstruert og utviser en særpreget språklig og teatral bevissthet, sier juryen.

Prisen deles ut på Ibsenhuset i Skien 21. mars. Juryen har bestått av Njål Helge Mjøs (leder av juryen), Norsk dramaturgforum, Karen Frøsland Nystøyl, Norsk kritikerlag, Anne-Karen Hytten, Norsk Sceneinstruktørforening, Erik Schøyen, Norsk teaterlederforum, Gianluca Iumiento, KHIO og Thomas Bye fra Teater Ibsen.

M.H. Hallums Solveigs 2. sang hadde urpremiere i juni 2017. Stykket er skrevet i forbindelse med Peer Gynts 150-årsjubileum. Det er en teaterinstallasjon der publikum, gjennom lyd, film og bilder blir tatt med på Solveigs reise for å kvitte seg med minnet om Han som en gang gikk og ba henne vente. Solveigs 2. sang spilles fortsatt. I mars skal den på besøk til Molde og Teatret Vårt sin festival Teaterfest, og i mai spilles den under Tema Teaters festival Teaterdagene på Toten.

Knut Nærums stykke KORPS hadde urpremiere i oktober og er en teaterforestilling som hyller korpslivet i bygd og by. Da Teater Innlandet turnerte i Innlandet med forestillingen i høst, fylte vi scenen med lokale skolekorps på hvert spillested.

.Det tredje nominerte stykket er Å telle til null av Kristofer Blindheim Grønskag.

Les mer om KORPS her!
Les mer om Solveigs 2. sang her!

22.02.2018


Tittel
Innhold