Gjestespill: Støtt kom nye vårer

For første gang ble det produsert en helaftens teaterforestilling basert på Hans Børlis liv og diktning. Et helt nyskrevet manus av Terje Mærli og Tor Gunnar Heggem, seks spennende skuespillere, tre musikere, kostymer og scenografi av Sten Jensen. Dette var rammene for storsatsningen til Kultur i Eidskog og Teater i Glåmdal, med premiere i Eidskog lørdag 15. mars 2014.
Forestillingene ble veldig godt tatt i mot, med fulle hus og fornøyd publikum.

Det blåser en Børli-vind for tida. Han oversettes til flere språk, han siteres av finansministre, kongelige og landslagstrenere i fotball. Samlede dikt har kommet i sitt femte opplag. Stadig nye tonesettinger av diktene kommer til. Børliarrangementer trekker fulle hus overalt. Hva er det med denne tømmerhoggeren fra Oppistuen Børli, langt til skogs i Eidskog? Hva har han å fortelle oss i dag? Er ikke Børli bare en raring som sitter på en stubbe i kongleskogen og verper dikt om skogen og lengselen etter et bedre liv?

"Støtt kom nye vårer" løfter Hans Børli til en universell dikter. Like aktuell på Theatercafèen som i Gørrvikbrakka. Om han ikke ble profet i eget land mens han levde mener forfatterne at den største konflikten i livet hans var konflikten med seg sjøl. Derfor møter vi en ung og en gammel Børli, i diskusjon med nettopp seg sjøl og med Skogråa, Kvint – Ola, Kont – Jo, Eugenia Kielland og Bygdedyret som sparringpartnere og inspiratorer på godt og vondt. Dikterens søken etter det ene altforklarende ordet tar oss gjennom inderlig poesi, dypsindige filosofiske funderinger, kvaesvart satire og lun sjølironisk humor. Musikk, lyd, lys, kostyme og scenografi tar oss til tømmerkoia og litterære salonger i Oslo, til skogen, havet og det blå bordet.

Alle foto: Martin Høgberget

MED: Skuespillere: Vidar Sandem, Sten Bjørge Skaslien Hansrud. Nina Woxholtt, Øyvin Berven, Marianne Jonger, Nils Oscar Ottesen. Musikk: Trond Lindheim, Mårten Berget og Øivind Roos
AV: Regi: Terje Mærli Scenografi/kostymer: Sten Jensen
BILLETTER: Inklusiv bill.avg: kr. 300,-/225,- (Ungdom under 18 år, grupper på minimum 10 pers, Teatrets Venner, studenter og pensjonister)
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold