Film-Workshop for dansekunstnere

Foto fra "Bivrfrost" som var et samarbeid mellom Frikar og Teater Innlandet i 2012. Fotograf: Gisle Bjørneby

Teater Innlandet samarbeider med Fjelldansen og Ål Kulturhus om en workshop for dansekunstenere i regionen. Se invitasjonen fra Fjelldansen her:


FILM-WORKSHOP FOR DANSEKUNSTNERE I FJELLDANSEN SIN REGION (Valdres, Innlandet, Hallingdal m.fl.)
Ønsker du å få forestillingen din på film/video? Ønsker du å nå et bredere publikum via YouTube, Vimeo eller rett og slett å markedsføre deg og din forestilling overfor potensielle arrangører og festivaler? Da er film-workshopen i regi av Fjelldansen/Frikar dance company, i samarbeid med Teater Innlandet, noe for deg.

I løpet av to dager med kreativ dialog og arbeid ønsker vi å gi deg en forståelse av bruk av kamera, hvordan lyssetting kan framheve forestillingen din i film og hva som skiller sceneframføring fra filmpresentasjon. Du vil få gleden av å jobbe med og lære av Hallgrim Hansegård (FRIKAR Dance Company) og filmfotograf Thomas E. Diseth fra Foreningen norske Filmfotografer.

Det blir to fulle dager på Teater Innlandet med både læring, prøving, samtaler og praktisk arbeid.
Vi inviterer dansekunstnere som bruker film/video i sitt arbeid og som har en viss erfaring med dette - eller deg som arbeider for dansekunstnere med film/video. Vi ønsker også deg som akkurat skal i gang med å ta film/video og gjerne vil forstår mer om hvordan. Vi inviterer alle deltakere til å vite eller tenke nøye etter hvorfor dere jobber med/ skal jobbe med film/video som verktøy.

TID: lørdag 11.10. - søndag 12.10. ca. kl 11 - 19.30
STED: Hamar kulturhus, Teater Innlandet prøvesal

Påmelding sendes Karene Lyngholm: prod@frikar.com (merket : 'Kurs 11.-12.10.') så snart som mulig og senest 5.10. (begrenset antall plasser!)
Vi ber om en liten begrunnelse på hvorfor du ønsker å delta og hva du har for mål med kurset.
Det er viktig at du kan være tilstede hele tiden begge dager!

Kurset tilbys gratis som en del av den kompetansehevende aktiviteten i Fjelldansen - regionalt kompetansesenter for dans.

Fjelldansen er støttet av Norsk Kulturråd, Valdres Natur- og Kulturpark, Leug as og samarbeider tett med Teater Innlandet og Ål Kulturhus.

Kursholder Thomas E. Diseth
Filmfotograf, utdannet ved American Film Institute Conservatory
Medlem av FNF (Foreningen norske Filmfotografer - Norwegian Society of Cinematographers).
Emmy Award for beste filmfoto: "16 days of Glory" Lillehammer Olympics 1994, produced by RKO/Disney Channel/Cappy Productions N.Y. (USA)
30-års erfaring fra filmproduksjon, spillefilm, reklamefilm, dokumentarfilm, oppdragsfilm, kort- og "kunst" filmer, musikkvideoer. Nasjonalt og internasjonalt.
Undervisningserfaring fra Den norske Filmskolen på Lillehammer og NISS høyskole i Oslo. Filmfaglig ansvarlig for film-workshopen VSLO.RO i Romania.
Motto: "det er skygge som gir lyset mening".
"Been there - Lit that".


Spørsmål kan rettes til Karene Lyngholm: prod@frikar.com

Tittel
Innhold