Det var en gang

...en reise inn i eventyrenes verden!

Søndag 11. oktober kl. 12:00–18:00 i Kulturhuset Banken i Lillehammer.
I anledning Teater Innlandets EØS-samarbeid med tsjekkiske Divadlo ANPU og NIPOS inviterte vi til en liten barneteaterfestival med fem ulike forestillinger bygget på norske folkeeventyr.

Dette kunne du oppleve på festivalen:

ØSTENFOR SOL OG VESTENFOR MÅNE (fra 4 år)
av Teater Innlandet i co-produksjon med tsjekkiske Divadlo ANPU og NIPOS

Våren 2015 jobbet Teater Innlandet i seks uker sammen med Divadlo ANPU i Praha. Det har resultert i et interessant og annerledes blikk på vårt klassiske folkeeventyr. La deg overraske!
Med: Helena Klarén, Henrik Slåen og Truls Hannemyr
Les mer her

Hvor: Festsalen
Når: Kl. 12:15

ØSTENFOR SOL OG VESTENFOR MÅNE (fra 3 år)
av tsjekkiske Buchty a loutky
Det klassiske norske folkeeventyret om kvitbjørnen og den fattige jenta tolket av et tradisjonsrikt tsjekkisk dukketeaterkompani.
Dette er festivalens versjon nummer to av eventyret Østenfor sol og vestenfor måne. Det Praha-baserte kompaniet har i en årrekke produsert klassiske dukketeaterforestillinger for barn. Forestillingen er leken og lettfattelig, og bygger på tsjekkisk dukketeatertradisjon. En helt annerledes versjon enn den første.

Hvor: Festsalen
Når: 14:30

FENDELHORGENS FLOKK (fra 6 år)
av Robsrud & DeaN i samarbeid med Figurteatret i Nordland
Det starter ikke godt. Uno, som bor i en koffert, står i dusjen når publikum kommer inn og han oppdager de ikke før han er ferdig med morgenvasken. Etter å ha summet seg, klarer han til slutt å fremføre eventyret: Den Foruroligende Forhistorien Til Den Forferdelige Fortellingen Om Fiolinspilleren Finagel Og Hans Redselsfulle Reise Gjennom Det Dype Berg Til Sølvkongens Skinnende Silverslott.
En løssluppen forestilling med én skuespiller, en amerikakoffert, en dusj og flere dukker. Mye komikk, intrikate forviklinger, deltagende barn og en god porsjon scenemagi.

Hvor: Festsalen
Når: 17:00

BUKKENE BRUSE VENDER TILBAKE (fra 3 år)
av Teater Innlandet

En sjarmerende og fornøyelig figurteaterforestilling for barn fra 3 år og oppover. Les mer her

Hvor: Holbøsalen
Når: Kl. 13:15 og kl. 14:00

GEITEKILLINGEN SOM KUNNE TELLE TIL TI (fra 3 år)
av Teater Grimsborken
Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?
En kritikerrost forestilling som spilles og spilles og spilles.

Hvor: Holbøsalen
Når: Kl. 15:45 og kl. 16:30

Sigrid Undsets dukketeater Østenfor sol og vestenfor måne
Se figurteatret Sigrid Undset lagde for sine egne barn! Morten Jostad demonstrerer og forteller. I tillegg er det mulig å se hele hennes figurteaterversjon av eventyret på film, samt en dokumentar om hennes figurteater.

I ekspedisjonen i 1.etasje var det diverse aktiviteter barna kan kose seg med.


...en eventyrfestival!
Tittel
Innhold