Bør Børson jr.

I Bør Børson jr. sin verden skal du tro du er noe!

I et forrykende sceneshow møter du Bør som kjærlighetssøkende kjekkas på det glade 50-tallet! Det blir høye spark og svingende skjørt, het romantikk og stormannsgalskap.

Til tross for høy sigarføring og lav moral har oppkomlingen Bør glimt i øyet. Vi møter en rocka og leken type med brylkrem i håret og blankpolert chevy, på jakt etter lykken.

Folkekomedien kommer snart til et kulturhus nær deg!

Believe me, baby!


En drømmerolle
- Man blir glad i Bør. Han går motstrøms og mot røkla!
Les et intervju med skuespillerne Tom Styve og Anette Lauenborg Waaler!

Bydedyr og kjærlighet
For regissør Lars Erik Holter er folkekomedien Bør Børson jr. en fortelling om bygda og om han som sviker kjærligheten. Han håper forestillingen vil få publikum til å gråte en skvett innimellom all fliringa.
Les et intervju med Lars Erik Holter!


Ca. 2,5 time inkl. pause
Ingen forestillinger satt opp
Premiere 18.oktober 2018
MED: Tom Styve, Anette Lauenborg Waaler, Per Tofte, Marte Stolp, Marit Synnøve Berg, Morten Rudå, Lars Jacob Holm, Mats Moe, John Nyutstumo, Liv-Ellen Kahrs og Thali M. Liberman
AV: Harald Tusberg etter Johan Falkbergets roman Musikk: Egil Monn-Iversen Regi: Lars Erik Holter Koreografi: Jonas Georg Digerud Scenografi: Christine Lohre Arrangør og musikalsk leder: Øyvind Å. Berg
BILLETTER: Ordinær pris: kr. 400,- eks. avg. For flere billettkategorier, klikk på BILLETTER til høyre for ditt spillested
ANMELDELSER: Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø - Fornøyelig og sprek Bør Børson på innlandsk
"En burlesk, fargerik og riktig underholdende folkekomedie, som tittelrolleinnehaver Tom Styve og de øvrige skuespillerne setter sitt personlige preg på."
"All grunn til å skaffe seg billett."
"Hovedrolleinnehaver Tom Styve har kvaliteter på mange plan. Han er gjøgler når han må. Like mye som gjennom replikkene gir han karakteren sin helhet ved blikk og måten han beveger og ter seg på."
"Men bevares, i denne oppsetningen er han ikke alene maskineriet i handlingen, sjøl om han er midtpunktet. Alle gis plass til å gjøre sine karakterer viktige. Så å si samtlige utenom Styve har flere roller. Likevel inviterer akkurat dette stykket skuespillerne til å være vågale."
"Koreografien er riktig fiks, akkompagnert av mange riktig morsomme sceneløsninger og overganger. Ett av høydepunktene er scenen ute i granskogen. "

Dagbladet - Lillian Bikset - "Medbør"
"...uvanlig underholdende versjon"
"Lars Erik Holter har klart å kombinere det naive og det vitende, det uskyldig lette og det bevisst teatralske."
"I kostymene er det amerikanske trygt balansert opp mot innlandslokal jordnærhet, med kofter og støvler og fjøsdress, slik at også bygdefolket rundt danner en fiffig kotnrast til Bør og hans høytflyvende planer."
"-dialog og sanger er helhetlig omdiktet til lokal språkdrakt av regissør Holter."
"Her er mye godt komediespill også i de mindre rollene, og små lekne detaljer utvider underholdningsverdien..."
Terningkast 5

Hamar Arbeiderblad - David William Øynes - "Briljant Bør Børson"
"Bør Børson jr. av Teater Innlandet gnistret av moro og kvalitet, høstet latter"
"Styve klarer å være storkar, idiot, slem kapitalist og sentimental, forelsket ung mann. Både gjerrig og kanskje litt god "innerst inne. Han var kjempemorsom og strabasiøs som Bør Børson jr."
"...med gnistrende karakterer som for eksempel Ole Elveplassen (spilt av Lars Jacob Holm) og Nils Tollvold jr. (spilt av Marts Moe)"
"Den gode og sjarmerende ungdomskjærligheten til Bør, Josefine (spilt av Anette Lauenborg Waaler) var også herlig, og hennes skuespillerprestasjoner i Josefines kjærlighetssorg og nederlag, ble en sterk og sentimental brodd mot moroa."
"Denne sentimentale brodden var med på å skape dynamikk i stykket, som aldri ble trått eller kjedelig, men holdt fart og moro oppe."
Terningkast 5


Klassekampen - IdaLou Larsen - "En vellykket folkekomedie"
"«Bør Børson jr.» er en gjennomført folkekomedie som vil more mange."
"...vitalt og dyktig ensemble..."
"De 11 skuespillerne mestrer en spillestil der mimikk og kroppsspråk er langt viktigere uttrykksformer enn dialogene, og imponerer med en rekke morsomme sang- og dansenumre, de siste humørfylt koreografert av Jonas Georg Digerud."
"Tom Styve er en nyansert Bør Børson med stor sans for den slagferdige replikken..."
"Christine Lohres oppfinnsomme scenografi krever en del av ensemblet, men fungerer utmerket..."

Norsk Shakespeare tidsskrift - Elin Lindberg
"Lars Erik Holter har gjort en fin og formidabel jobb med å oversette og bearbeide teksten til dialektene som snakkes i teatrets spilleområde....Det er prisverdig, ja, faktisk forbilledlig, at teatret satser på slik rik dialektbruk!"
"Tom Styve gjør en god figur som Bør Børson jr. Han er en sjarmerende kjekkas med god timing og fungerer godt som midtpunkt."
"Mats Moe, som gikk ut fra Teaterhøgskolen ved KHIO i år, kan trekkes fram - han har kraft og energi så det holder. Han kan både spille teater, danse og synge med en smittende spilleglede!"BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold